Hem » Snabba pengar

Snabba pengar

Här jämför vi de bästa snabblånen från de bästa långivarna i Sverige. Gemensamt för alla långivare är snabb bearbetningstid, snabb utbetalning och i allmänhet ordning på saker och ting. Vi arbetar bara med de bästa och därför kan du säkert använda vår översikt ovan. Gemensamt för lånigvarna är också att de inte behöver säkerhet i form av till exempel ett hus eller en bil.

Du kan enkelt ansöka via deras hemsidor med ditt BankID. Du undviker möten med en rådgivare, allt görs hemma i soffan med en kopp kaffe! Vill du läsa mer om vad ett snabbt lån är och hur det fungerar? Så läs vidare nedan där vi går i djupet med vad ett snabbt lån är.

Vad är snabba pengar

Ett snabbt lån är en låneform som har blivit riktigt populär i Sverige de senaste åren. Det är som namnet antyder ett snabbt lån där du kan ha det lånade beloppet tillgängligt inom kort tid. Det innebär att du snabbt kan låna pengar om du till exempel har fått en stor oförutsedd kostnad som måste betalas.

Det kan också vara så att du bara behöver koppla av, komma bort från vardagen och ge dig ut på livets resa. Bara du kan bestämmer vad ditt snabba lån används till. Det finns ingen rådgivare som behöver veta och ifrågasätta någonting.

Jämfört med ett banklån behöver du inte genomgå en lång ansökningsprocess, träffa din bankrådgivare och så vidare. Allt händer online och du kan faktiskt skicka din ansökan hemifrån från soffan och få svar inom 1 timme. Om du är godkänd kommer du att få det lånade beloppet utbetalt inom två dagar. Vissa betalar ut samma dag, det beror på när på dagen du ansöker.

Med ett snabbt lån är det vanligtvis möjligt att låna från ner till 500 kronor och upp till 600 000 kronor. Långivarna är relativt flexibla och du kan ofta själv bestämma löptiden och beloppet. Som du förmodligen känner till är ett snabbt lån en av de dyraste låneformerna om du enbart tittar på räntan. Se därför alltid till att få den lägsta räntan när du vill tjäna pengar på lån. Nedan har vi skrivit en guide om hur du hittar rätt snabblån.

Förverkliga dina drömmar med ett snabbt lån

På grund av den snabba utbetalningen av ett snabbt lån är det också möjligt för dig att snabbt uppfylla dina drömmar. De flesta av oss lever i ett hektiskt och stressigt liv, vilket påverkas starkt av det vi hör på TV, radio och den information vi får på sociala medier. För många handlar det om att göra vardagen sammanhängande. Arbetet och karriären måste tas om hand, inhandling av mat, och kanske upplockning av barn på dagis. Det är därför du ofta kan glömma dig själv. Många vill uppleva mycket och bara få vara sig själva. Men väldigt få människor prioriterar detta.

Vi har alla olika drömmar. Kanske har du länge drömt om en ny TV, reser till ett visst land eller kanske köpt några coola nya kläder? Om du lever i en vardag som är under ekonomiskt tryck kan det vara svårt att hitta pengar för att uppfylla dessa drömmar. Det är här ett snabbt lån spelar in. Här kan du snabbt låna pengar för att leva ut dina drömmar.

Behandlingstid och betalning med snabbt lån

Som vi nämnt tidigare motsvarar ett snabbt lån snabb bearbetningstid och snabb utbetalning av det lånade beloppet. Allt detta gäller oavsett vilken långivare du söker lån hos. De flesta långivare erbjuder en bearbetningstid på så lite som 15 minuter – några så lite som 30 sekunder. Det är mycket kortare än vad bankerna kan erbjuda och det är det som gör ett snabbt lån så fördelaktigt. Det finns stor konkurrens på lånemarknaden och tid och utbetalning är två parametrar långivare konkurrerar på.

Precis som den korta bearbetningstiden kan du också förvänta dig att dina pengar betalas ut snabbt. När din ansökan har godkänts tar det vanligtvis inte mer än en bankdag innan du har pengarna tillgängliga på ditt konto. Detta beror dock på när du ansökte om lånet. Det kan ta längre tid om det är en sen natt eller helg. En ansökan tidigt på en vardag kan innebära att du har pengarna redan samma dag.

Fördelarna med ett snabbt lån

Vi har redan tidigare i det här inlägget beskrivit några av fördelarna med ett snabbt lån. För att göra det enkelt för dig att se dem alla har vi satt ihop dem i det här avsnittet.

Ingen säkerhet för snabba lån
En av de saker som skiljer ett snabbt lån bortsett från andra låneformer som ett bolån är att du inte behöver ställa någon form av säkerhet för lånet. Med ett bolån eller billån måste du ofta säkra din bil eller ditt hem. Du behöver inte göra detta med ett snabbt lån, och det betyder att du kan göra ett lån utan att äga någonting. Detta kan göras eftersom långivare gör en kreditbedömning av dig, bland annat baserat på din månadsinkomst. De bedömer om det är realistiskt att du kan betala tillbaka lånet.

Snabbt godkännande och utbetalning av lån
Som namnet antyder är ett snabbt lån ett snabbt lån. Från det att du ansöker till dess att du får pengarna på ditt konto tar det vanligtvis högst två dagar. Det är extremt snabbt jämfört med ett banklån, där det enkelt kan ta veckor innan du får pengarna och har det till ditt förfogande. Godkännandet tar vanligtvis inte mer än en timme, och utbetalningen är ofta mindre än två dagar.

Ingen ifrågasätter ditt snabba lån
När du väljer att använda långivare ovan behöver du inte redogöra för vad pengarna ska användas till. Det finns ingen rådgivare som frågar. Om du är godkänd är pengarna dina och du kan använda dem som du vill. Detta är en av anledningarna till att denna typ av lån har blivit så populär. Många tycker att det är trevligt att inte behöva redogöra för hur pengarna ska användas.

Lätt att få godkännande för ett snabbt lån
Om du jämför ett snabbt lån med andra typer av lån är det lätt att bli godkänd. De flesta företag kräver helt enkelt att du är över 18 år (cirka 25 år) och då får du inte ha en betalningsanmärkning. För att bli godkänd måste du också vara svensk medborgare, folkbokförd i Sverige och ha ett BankID.

Nackdelarna med denna typ av lån

Precis som det finns fördelar med snabba lån finns det naturligtvis också nackdelar. De är dock inte många, och det finns faktiskt bara en nackdel. Detta är en hög ränta baserad på att långivare löper viss risk genom att låna ut pengar till dig. Marknaden kännetecknas dock av hård konkurrens, vilket innebär att det under de senaste åren har blivit ännu billigare att ta ett snabbt lån. Idag kan du faktiskt hitta långivare där du kan låna första gången utan att behöva betala ränta under en bestämds period.

När du letar efter de bästa erbjudandena bland snabblån bör du se om du inte kan hitta ett erbjudande som detta eftersom det kan spara dig pengar på räntekostnader. Den hårda konkurrensen har också påverkat räntorna och den har faktiskt bara blivit billigare de senaste åren. Som vi nämnde tidigare finns det många fördelar med ett snabbt lån. Till exempel den enorma flexibiliteten när det gäller snabba utbetalningar. Långivare måste kompensera för detta och de gör det med en högre ränta.